Mat på termos, oppskrift Kitchari

Mat på termos har mange fordeler, og her er en av mine favoritter, oppskrift på kitchari, se nedenfor. I mine anbefalinger som Ayurvedisk konsulent, anbefaler jeg ofte varm mat til lunsj. For mange er det vanskelig å spise sunt eller noe varmt på jobb, og da er mat på termos et utmerket valg.

Kitchari, Mat på termos

Termos kan også koke mat. Det er bare å gi en rask oppkok, eller koke halvparten av koketiden av måltidet i en kasserolle, og deretter helle over i en termos å fortsette koketiden. Det tar lengre tid å koke mat i termos og det krever også mer væske å koke på. Her er min oppskrift i ‘tekst format‘, og video nedenfor. Du trenger en mat termos som kan holde på varmen minst 6 timer og som rommer omtrent 1 liter.

  • Mung dhal og ris svelles opp i vann, så mer vann enn normalt er nødvendig til koking i termos.
  • Varier med grønnsaker, kornsorter og krydder etter ditt eget ønske.
  • Termos-mat fungerer utmerket som turmat
  • Grøt kan også kokes i termos
author avatar
Randi Eriksen AyurVeda konsulent, Allmenn Naturterapeut
Randi Eriksen vokste opp på Stjernøya i Altafjorden, og har bodd både i Sør-Norge og Sveits før hun returnerte tilbake til Norge og Alta i 2021.  Randi tok hun en Mastergrad i Maharishi Ayurveda og integrert medisin, ferdig i 2020. Hun ble godkjent NNH allmenn naturterapeut i 2023. Hun jobber som Ayurveda konsulent og har kunnskap å finne kroppstype/sinnstype, forbedre din helsetilstand med kosttilskudd, tilpasset diett og livstilsendring. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *