Velkommen til bloggen

Her vil jeg dele video og tekst om hvordan vi kan leve mer i samsvar med naturen.

I dagens liv er vi omgitt med mange materielle ting som vi ikke husker fantes, eller bare en ting som er kjekt å ha, men aldri bruker. Det er nesten samme som kroppen vår, det er bare det at kroppen har mange utrolige ting og funksjoner som vi aldri trudde eksisterte, eller at vi ikke vet hvordan vi skal bruke det.

Jeg har tatt mastergrad i Maharishi Ayurveda og integrert medisin, tatt Ayurvediske kokkekurs, og studert bakterie flora i tarmen. Det er fascinerende å lære hvordan tarm bakterien kontrollere kroppen vår. Blant annet hvordan vi kan påvirke bakteriene til å slanke seg. Forskerne har studert på hvordan vi kan påvirke DNA ved riktig kosthold (Epigenetics). Så DNA er ikke vår skjebne, vi kan påvirke den ved å spise riktig mat og ha en god livsstil, slik at vi redusere risikoen for å få arvelige sykdommer

For å komme tilbake til Ayurveda, det er også interessant å lære hvor «lett» man kan få bedre balanse eller forebygge sykdommer (ubalanse) ved å spise riktig mat, ha riktig livsstil, en god daglig rutine i samsvar med vår sinns- og kroppstype (konstitusjon). Som kjent er vi alle individer, vi har forskjellige behov når det gjelder mat og trening. En Ayurvedisk konsulent kan ikke lage et behandlingsprogram for en type sykdom. Hvert enkelt menneske trenger et skreddersydd program fordi vi er forskjellige. På den ene siden er kroppen et naturlig apotek, men vi må la kroppen få lov til å fungere slik den er ment til. Hvordan klarer vi det? Det avhengig av hvor lenge man har hatt ubalansen, hvis for eksempel en person har kronisk sykdom vil det ta lang tid å bli frisk igjen. Poenget er å starte i det små. Med barneskritt kan du forandre en ting av gangen. Når du føler at du mestrer forandringen, kan du forandre noe annet. Så, en forandring bør gjøres gradvis og sakte. Ikke ta bort noe, men heller erstatte vanen med noe helsebringende. Jeg nevnte tidligere at det er lett, men det er ikke lett å forandre inngrodde vaner – du må gå dypt i deg selv. Det tar tid, det krever mot og egeninnsats, du føler deg ofte alene.

Det fins en god nyhet: Det er mulig å forandre, du trenger hjelp og støtte til du klarer deg selv, til det punktet hvor kroppen kan «fikse» urenheter og ubalanse selv. Ayurveda sier, du må kjenne deg selv; hva du er utsatt for, hva du tåler og ikke tåler, og bare da kan du leve et velbalansert liv i samsvar med naturen. Hele forandringsprosessen bør være lettbetont og lykkelig.

Jeg vil avslutte med et Ayurvedisk ordtak:

Without proper diet, medicine is of no use. With proper diet, medicine is of no need

Det betyr:

Uten riktig mat er medisin ubrukelig. Med riktig mat er medisinen overflødig

author avatar
Randi Eriksen AyurVeda konsulent, Allmenn Naturterapeut
Randi Eriksen vokste opp på Stjernøya i Altafjorden, og har bodd både i Sør-Norge og Sveits før hun returnerte tilbake til Norge og Alta i 2021.  Randi tok hun en Mastergrad i Maharishi Ayurveda og integrert medisin, ferdig i 2020. Hun ble godkjent NNH allmenn naturterapeut i 2023. Hun jobber som Ayurveda konsulent og har kunnskap å finne kroppstype/sinnstype, forbedre din helsetilstand med kosttilskudd, tilpasset diett og livstilsendring. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *