Stress bearbeiding med Transcendental meditasjon

"Freeimages.com/Creatas"

Stress er en medvirkende faktor for mange sykdommer i dag. Spiseforstyrrelser skaper stress for kroppen, usunn mat skaper stress, rusmisbruk, multitasking som kommer ut av kontroll, overanstrengelser, søvnløshet mm. Det er utallige faktorer som skaper stress i kroppen, som over tid blir til ubalanser og fører til sykdommer. Mye dynamikk er greit, men de fleste vet at for mye aktivitet uten nok hvile skaper stress og påvirker oss i negativ retning. Men hvordan kan vi håndtere stress på en effektiv måte?

Meditasjon, og spesielt teknikken Transcendental Meditasjon, TM, er forskningsbasert meditasjonsteknikk som reduserer stress og andre symptomer på en effektiv måte. 100-talls forskningsstudier er publisert i anerkjente internasjonale vitenskapelige journaler, som viser til at TM kan hjelpe mot sykdommer.

Transcendental meditasjon er enkelt å lære og helt uanstrengt. Med TM trenger vi ikke å «tømme hjernen eller tankene», vi trenger ikke å konsentrere oss for å få det til, vi behøver ikke fokusere eller kontrollere tankene. Istedenfor blir vårt sinn automatisk roet ned fordi teknikken virker uten noe form for anstrengelser.

Å praktisere TM regelmessig, to ganger daglig (2x20min), gjør at vi kan håndtere stress bedre. Ikke bare stress, men immunforsvaret blir styrket, hjernefunksjonen fungerer bedre, bedre orden og organisasjonsevne, kreativiteten blir bedre, mer effektiv, pluss mange andre fordeler.

Jeg hadde ikke klart meg uten TM da jeg studerte, jobbet fulltid, hus- og hagearbeid og familieliv. Du tenker vel multitasking? Ja, kanskje det var det, men oppgavene som jeg måtte gjøre ble gjort i rekkefølge, og jeg gjorde det som var nødvendig. Den regelmessige TM rutinen min var nok til å finne stillheten, roen, tid for meg selv, fikk samlet energien og tok de nødvendige valgene for å komme igjennom dagen.

TM er enkelt å lære, men det krever at en erfaren TM instruktør lærer deg teknikken. Det er ingen TM instruktører her i Alta, men hvis det er 5 eller flere som er interessert kan jeg ordne at en TM instruktør kommer til oss.  

Les mer om Transcendental meditasjon her: https://no.tm.org/hjem

Send epost til oss dersom du er interessert til å lære TM teknikken.

author avatar
Randi Eriksen AyurVeda konsulent, Allmenn Naturterapeut
Randi Eriksen vokste opp på Stjernøya i Altafjorden, og har bodd både i Sør-Norge og Sveits før hun returnerte tilbake til Norge og Alta i 2021.  Randi tok hun en Mastergrad i Maharishi Ayurveda og integrert medisin, ferdig i 2020. Hun ble godkjent NNH allmenn naturterapeut i 2023. Hun jobber som Ayurveda konsulent og har kunnskap å finne kroppstype/sinnstype, forbedre din helsetilstand med kosttilskudd, tilpasset diett og livstilsendring. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *